USLUGA OD A DO Š

Projekti

Brinemo se o logistici vaših projekata. Iskusni i fleksibilni, pružamo brze i sigurne transportne usluge za projekte – od planiranja rute, pakovanja, carinjenja do pravovremene isporuke.
PUNA USLUGA OD A DO Ž

LOGISTIKA ZA PROJEKTE - PRILAGOĐENA REŠENJA

Brinemo se o logistici vaših projekata. Iskusni i fleksibilni, pružamo brze i sigurne transportne usluge za projekte – od planiranja rute, pakovanja, carinjenja do pravovremene isporuke. Logistika podrazumeva organizaciju globalnog, multimodalnog lanca snabdevanja – od sastavljanja ugovora u skladu sa relevantnim poreskim i carinskim zakonodavstvom, do izbora optimalne transportne rute, uzimajući u obzir najbolje lokacije za carinsko razduživanje, skladištenje i lokalnu distribuciju na mestu odredišta. To uključuje kompleksne investicione projekte kao što je transport velikih i teških mašina i komponenti ili premestanje celih proizvodnih pogona. Naše industrijske rešenja su odgovor na sve vaše logističke zahteve. Povećavamo efikasnost vašeg lanca snabdevanja preuzimajući upravljanje složenim logističkim zadacima, uključujući upravljanje internim i eksternim interfejsima. Naša usluga počinje već pre transporta: Militzer & Münch pruža stručne konsultacije o optimalnim procesima uvoza i izvoza. Takođe, vam pružamo podršku sa svom potrebnom dokumentacijom i nudimo odgovarajuće osiguranje. Za projektna logistička rešenja prilagođena individualnim potrebama, koristimo različite prevoznike – bilo da se radi o vazdušnom, morskom, drumskom ili železničkom transportu, bilo da je u pitanju Evropa, Magreba, ZND, Bliski istok ili Daleki istok. Naš sistem upravljanja skladištem omogućava optimizaciju korišćenja svih resursa skladišta i garantuje potpunu transparentnost, sigurnost i bezbednost tokom celog procesa.
TRANSPORT TEŠKIH TERETA

Nema problema za Militzer & Münch

Transportovanje prevelikih cilindara za hidroelektranu u Centralnoj Aziji ili teških mašina za štampu: Sa nama, vaš težak teret je u sigurnim rukama. Militzer & Münch planira najbolju rutu za vaš transport. Od mesta porekla putem mora, zatim železnicom, do isporuke kamionom na odredištu? Nema problema. Imamo sve vrste transporta na raspolaganju; kombinujemo različite prevoznike u skladu sa najvišim standardima bezbednosti. Čak i u ekstremnim uslovima poput visokih planinskih lanaca u Tadžikistanu, Militzer & Münch dostavlja vaše transportne terete teškog tereta na odredište, sigurno i na vreme. Pre nego što krenemo sa vašim teretom, dobijamo potrebne dozvole. Takođe organizujemo blokade puta i vozila u pratnji. Naši lokalni stručnjaci obezbeđuju efikasno carinjenje vaših transporta teškog tereta.
ČVRSTO NA ZEMLJI

Upravljanje projektima u logistici

Od rasporeda do upravljanja carinom i pravovremene isporuke: Militzer & Münch podržava investicione projekte i razvoj odgovarajućih struktura projekata od početne faze. Pružamo detaljne konsultacije o optimalnim procesima uvoza i izvoza i pronalazimo pravi odgovor na sva pitanja koja se odnose na carinske i poreske propise. Tokom projekta, fokus je na uspostavljanju profesionalnog upravljanja dobavljačima i lanaca snabdevanja uz minimalne logističke interfejse projekta.

Naše kompanije u različitim zemljama tesno sarađuju i osmišljavaju individualna logistička rešenja – bilo da se radi o selidbi cele fabrike ili transportu rotora. Sa detaljnim planiranjem, intenzivnom komunikacijom i visokim stepenom fleksibilnosti, obezbeđujemo glatko upravljanje projektima za vašu logistiku. Naši projektni timovi obavljaju koordinaciju i sprovode izvršenje vaših projekata: Efikasno upravljanje logistikom oslanja se na modernu IT strukturu. Sa našim sistemom upravljanja skladištem, optimizujemo korišćenje vaših skladišnih resursa. Pouzdan sistem praćenja informiše vas o lokaciji i vremenu dolaska vaše robe u svakom trenutku.

Od prvih koraka, Militzer & Münch vam pruža savete i kombinuje različite prevoznike za optimalno finalno rešenje. Takođe, dobijamo potrebne dozvole i transportno osiguranje za vas. Za uspešno upravljanje projektima u logistici od početka do kraja.

PRAVILNO RUKOVANJE

Specijalni transporti

Rešenja za kompleksne izazove: Kod specijalnih transporta, detaljno planiranje i precizna koordinacija su posebno važni – od izbora rute do sigurnog pakovanja robe van standardnih dimenzija. Na primer, za transport štamparske mašine, timovi Militzer & Münch-a u Drezdenu, Berlinu i Minsku tesno su sarađivali. Mašina je rastavljena u fabrici proizvođača u Radebeulu, Saksonija. Delovi su ukrcani na šest kamiona sa ceradama, a specijalni transport je krenuo ka mestu Masis u blizini Jerevana, glavnog grada Jermenije, na udaljenosti od 4.000 kilometara.

Najveći izazov: Na carini, štamparska mašina morala je biti razdužena odjednom; šest kamiona moralo je stići zajedno na carinski terminal. Zahvaljujući pametnom rasporedu isporuke i dobroj saradnji preko nacionalnih granica, čak ni različita radna vremena vozača nisu predstavljala problem, i specijalni transport sa šest kamiona stigao je na vreme na jermenski carinski terminal.

U SIGURNIM RUKAMA

Transport opasnih materijala

Grupna pošiljka ili isporuka od vrata do vrata: Militzer & Münch svojim klijentima pruža kompletan portfelj usluga sa jednog izvora. To uključuje transport opasnih materijala – preko Evrope, Azije, Amerike i Severne Afrike. Zahvaljujući decenijama iskustva i specifičnom znanju, mi smo savršeno upućeni u složene transportne operacije opasnih materijala. Nudeći inteligentnu organizaciju i stručnu uslugu, naši stručnjaci su uz vas; od izrade i dobijanja neophodnih dokumenata ili posebnih dozvola za logistiku opasnih materijala do koordinacije transporta opasnih materijala i pravilnog i sigurnog utovara.

Kao pouzdan partner za transport opasnog materijala, Militzer & Münch dodeljuje savetnika za bezbednost opasnih materijala iz svojih redova da vas podrži. Naši zaposleni redovno pohađaju obuke. Pored toga, naša podružnica u Stockstadtu je sertifikovana prema SQAS (Sistem ocene bezbednosti i kvaliteta). SQAS sertifikat potvrđuje kvalitet, bezbednost i ekološku usklađenost tokom transporta, skladištenja i utovara opasnih materijala. Naravno, takođe vam pomažemo u skladištenju i komisioniranju opasnih materijala.

MM_Hero_Image_Sonnenuntergang-WEB-scaled.jpg
Drumski transport
Od sistematizovanih transporta do zbirnih ili delimičnih pošiljki i popunjenog kamiona: Militzer & Münch za vas organizuje drumski transport širom sveta. Poverite nam vašu robu i garantujemo da ćemo je neoštećenu prevesti na odredište u predviđenom vremenu tranzita.
Više informacija
militzer-und-muench-services-8-scaled.jpg
Avio transport
Na vreme do najudaljenije tačke sveta: Kao zvanični agent IATA, izgradili smo široku transportnu mrežu naših kancelarija za avio transport i ekskluzivnih partnerskih predstavništava. Što nam omogućava da povežemo pet kontinenata i da isporučimo vašu robu širom sveta.
Više informacija
militzer-und-muench-services-7-scaled.jpg
Pomorski transport
Naša rešenja za pomorski transport čine osnovu svetske transportne mreže vaših robnih tokova. Bilo da se radi o FCL, LCL, potpunom ili delimičnom čarteru – obezbeđujemo održiv i efikasan transport, u potpunosti u skladu sa vašim individualnim zahtevima.
Više informacija
MM-Logistic_AR58772.jpg
Železnički transport
Nedeljni polasci sa svih glavnih platformi u Kini za Nemačku, Španiju, Veliku Britaniju, Rusiju i Kazahstan za FCL i LCL. Nedeljni polasci iz Hamburga i Duizburga na sve glavne platforme u Kini za FCL i LCL. Punjenje i utovar LCL kontejnera od strane osoblja M&M-a. Nedeljni polazak za FCL iz Nemačke za Rusiju i Centralnu Aziju. LCL, FCL i blok-vozovi, takođe Reefer kontejner i ADR (za Rusiju i Centralnu Aziju). GPS praćenje i bezbedno vreme isporuke.
Više informacija
Reactor_2007-scaled.jpg
Projekti
Kompletna usluga od A do Š: Mi se bavimo logistikom za vaše projekte. Iskusni i fleksibilni, obezbeđujemo brz i siguran transport projekata – od rutiranja do pakovanja, do carinjenja i isporuke na vreme.
Više informacija
militzer-und-muench-services-3-scaled.jpg
Usluge sa dodatnom vrednošću
Kontrola kvaliteta, prilagođavanje, strateško savetovanje – Militzer & Münch nudi svojim klijentima prilagođene usluge sa dodatnom vrednošću koje savršeno dopunjuju transport robe. Pružamo čitav spektar, od analize i strateškog konsaltinga preko skladištenja i puštanja u rad do carinskog upravljanja. Uz Militzer & Münch, pored sebe imate partnera koji razume vaše potrebe i u potpunosti se fokusira na optimizaciju vaših logističkih procesa.
Više informacija